SUTRA PROTIV CRNE GORE

Ifran Smajlagić: Slovenija je bila pretežak test za nas

Smajlagić kaže kako je teško posložiti kockice da bi se došlo do rezultata

Irfan Smajlagić. Anadolija

D. H.

15.10.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će igrati meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U prvom kolu naše reprezentacija je poražena od Slovenije. Selektor BiH Irfan Smajlagić kazao je kako naše momke očekuje težak ispit protiv Crne Gore.

Smajlagić kaže kako je teško posložiti kockice da bi se došlo do rezultata.

- Mi smo protiv Slovenije imali težak ispit, jer smo naišli na rivala, koji balansira odlično sa igračima. Imaju vrhunsku kvalitetu. U ovom momentu je taj test bio pretežak za nas. Trebamo biti realni i tražiti pozitivno, a negativno izbacivati. Teško je sve segmente posložiti. Želja i ambicija igrača mora biti da što brže usvajamo sve što prije. Ono što sam očekivao, dobio sam spoznaju svakog igrača i svoj optimizam gradim na tome – da je želja prisutna, da podižemo pristup i odnos - rekao je Smailagić, a zatim se osvrnuo na sljedećeg protivnika.

Povratnik u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Marko Panić tvrdi kako je Crna Gora izuzetno kvalitetna selekcija, ali da je ujedno protivnik “po mjeri” za Zmajeve.

- Crna Gora je jedna jako dobra ekipa, ali kao što šef kaže to je po mjeri za nas. Mislim da će nam biti lakše igrati. Mislim da se trebamo fokusirati na svoje kvalitete i stvari koje radimo, da probamo ostvariti. Očekujem jedino da damo svoj maksimum. Ja bih volio da izađemo i damo svoj maksimum. Jako je teško sve ukombinovati. Imamo bazu napada i odbrane, i ako to iskombinujemo, vjerujem da će rezultat doći - rekao je Panić.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se sutra sa početkom u 20 sati u dvorani “Mirza

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.