SRETNO LANA, IMAN I ADI

Svjetsko prvenstvo u plivanju gledat ćemo u direktnom prijenosu

Ovo je prvi put da se ovaj prestižni plivački događaj održava u ovom australskom gradu, u "Melbourne Sports and Aquatic" centru, rađenom po najsavremenijim standardima

Lana Pudar. FINA

G. Š. / FENA

7.12.2022

Federalna televizija u saradnji sa kompanijom BHTelecom prenosit će Svjetsko prvenstvo u plivanju na 25-metarskim bazenima koje se održava u Australiji od 13. do 18. decembra. Ovo je prvi put da se ovaj prestižni plivački događaj održava u ovom australskom gradu, u "Melbourne Sports and Aquatic" centru, rađenom po najsavremenijim standardima.

Melburn će tih šest dana biti dom za 1.000 sportista iz 180 zemalja, koji će biti zaslužni za svjetsku plivačku atrakciju. Bosnu i Hercegovinu predstavljat će troje takmičara: Lana Pudar, Iman Avdić i Adi Mešetović.

- Kao što je poznato, u posljednjem periodu plivanje je najtrofejniji bh. sport, naravno najviše zahvaljujući sjajnoj Lani Pudar koja će ove godine ponijeti laskavu titulu najbolje sportistkinje BiH. Upravo u našem programu gledatelji FTV-e moći će pratiti nove Lanine, kao nastupe naših plivača Iman Avdić i Adija Mešetovića, na predstojećoj završnici najboljih plivača na svijetu u 25-metarskim bazenima - kaže Muhamed Bikić, urednik Redakcijskog odsjeka za vijesti iz sporta u Odjelu za TV program RTVFBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.