VELIBOR PUDAR

Otac najbolje bh. plivačice Lane Pudar za "Avaz": Državi nije stalo do vrhunskih sportista

Samo zahvaljujući sposobnostima Damira Đedovića, Lana može da ode na pripreme i može da se takmiči na ovim svim svjetskim i evropskim takmičenjima, rekao je Pudar

Velibor Pudar: Mislim da od bazena neće ništa biti. PRINTSCREEN / FACEBOOK

Piše: A. Ovčina

23.12.2022

Otac bh. plivačice Lane Pudar, Velibor Pudar za portal "Avaza" je izjavio da je odluka Vijeća ministara BiH, koje nije dodijelilo nijednu konvertibilnu marku za finansiranje priprema i treninga njegove kćerke razočaravajuća.

- Odluka je razočaravajuća. Šta da kažem? Damir (Damir Đedović, trener op.a.) može nešto više reći, ali ono što ja znam, jeste da on više zna, ali ovo je stvarno smiješno da bi Klub "Orka" putovao, ignorišu i kantonalne i državne vlasti da je to strašno – rekao je Pudar za portal "Avaza".

Izgradnja bazena

Dodao je da nije Damira, koji je veoma sposoban čovjek, Lana ne bi mogla učestvovati ni na jednom takmičenju.

- Samo zahvaljujući sposobnostima Damira Đedovića, Lana može da ode na pripreme i može da se takmiči na ovim svim svjetskim i evropskim takmičenjima. Jednostavno, imam osjećaj da državi nije stalo do vrhunskih sportista – rekao je Pudar.

Lani Pudar obećan je i bazen za treniranje, upitali smo i o tome. Kazao je da od bazena nema ništa.

- Od toga ništa nema. To je samo farsa. Mislim da od bazena neće ništa biti. Da je Lana sad odvorila neku medalju na Svjetskom prvenstvu, opet bi se pokrenula priča o bazenu. Pošto nije osvojila svi šute. Grad sa onim ostalim stvarima kasni već sedam mjeseci. Ono što je trebalo raditi u junu tek se sad počelo raditi. Šta će biti sa novcem koji je namjenski ja pojma nemam – rekao je Pudar.


Velibor i Lana. INSTAGRAM

Projekat nije usvojen

Dodao je da ni projekat bazena nije usvojen, a kamoli nešto drugo. Smatra da će se bazen raditi tek 2024. s obzirom kako dugo rješavaju papirologiju.

Podsjećamo, Klub vodenih sportova "Orka" iz Mostara saopćio je da je sramotna odluka Vijeća ministara BiH koji nije dodijelio nijednu konvertibilnu marku za finansiranje priprema i treninga najbolje bh. plivačice Lane Pudar.

- Neka je na sramotu komisiji koja je donijela ovu odluku i na taj način najbolje pokazala svu raskoš bahatosti, samovolje, bezobrazluka i javašluka koji vlada u ovoj instituciji - naveli su iz mostarskog kluba u Facebook objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.