NA UDARU KRITIKA

Vujović: U Danskoj me tretiraju kao kriminalca

Tolika količina mržnje da je to nevjerovatno, izjavio je Vujović

Veselin Vujović. Pixsell

E. Ć.

24.1.2023

Legendarni Veselin Vujović našao se na udaru danskih navijača nakon izjave o Matijasu Gidselu (Mathias).

Podsjetimo, Danac se naljutio na Domagoja Duvnjaka nakon jednog grubljeg prekršaja, a onda nije ni prihvatio izvinjenje kapitena Hrvatske. 

Vujović je dan kasnije izjavio da je uživao u utakmici koja je završila bez pobjednika (32:32), ali da je sjenu na sjajan rukomet bacio potez Gidsela.

- Taj mali miš uništio mi je utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u historiji, a ti, jadniče jadni, ne želiš da prihvatiš izvinjenje. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mjesec dana kad ti je Duvnjak pruža - izjavio je Vujović za Index.hr.


Zbog ove izjave Vujović se našao na meti navijača Danske.

- Nisam očekivao takvu reakciju prema meni, prema Duvnjaku, prema reprezentaciji Hrvatske. Tolika količina mržnje da je to nevjerovatno.

Ponašaju se prema meni kao da sam kriminalac. Nisam imao nikakvu namjeru da uvrijedim nikoga, ali mi nije bilo jasno da jedan klinac koji je tek zakoračio u rukomet, bez obzira na to koliko bio talentovan, može odbiti ruku legende Domagoja Duvnjaka - izjavio je Vujović za Index.hr.

Dodao je i da njegova porodica zbog Gidsela dobija prijetnje i loše poruke.

Inače, Vujović je na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj vodio selekciju Irana, no nije poznato da li će voditi Irance i u narednom periodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.