POTVRĐENO

BiH domaćin SP, hokej u Skenderiji nakon 39 godina

Seniorsko prvenstvo Divizija održat će se od 27. februara do 5. marta

Skenderija: BiH dobila međunarodno takmičenje. Twitter

N. D.

10.2.2023

Kako su potvrdili iz Hokejaškog saveza BiH, u velikoj dvorani Centra Skenderija od 27. februara do 5. marta održat će se Svjetsko seniorsko prvenstvo Divizije 3 u hokeju na ledu.

 - Naš savez već dugi niz godina okuplja vrhunske sportiste i entuzijaste hokeja na ledu te uspješno organizuje Bh. hokej ligu, najviše i ujedno jedino takmičenje u BiH u hokeju na ledu. Liga je osnovana 2009. godine i trenutno broji pet klubova iz Sarajeva. Također, organizujemo i Hokejašku ligu BHL Kids, poručili su iz Hokejaškog saveza BiH.

Bit će ovo prvi put nakon 39 godina da će se hokej na ledu vratiti u veliku dvoranu Skenderije, a iz Hokejaškog saveza BiH kažu da im je velika čast što im je IHF povjerio organizaciju jedne ovakve manifestacije.

Uz našu reprezentaciju, u grupi B će učestvovati Kirgistan, Singapur, Malezija, Iran i Hong Kong.

Prema trenutnom rankingu, naša reprezentacija je na 50. mjestu svjetskih selekcija u hokeju na ledu. Od protivnika s kojima ćemo igrati, Kirgistan je mjesto iznad nas, Singapur je na predzadnjem mjestu (55.), Iran je posljednji jer su se tek sada pojavili na hokejaškoj sceni, Malezija je na 53. mjestu, a Hong Kong je 47.

U prvom kolu naša reprezentacija će igrati protiv Hong Konga, Malezija će igrati protiv Irana, a Kirgistan protiv Singapura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.