BISER BH. SPORTA

Lana Pudar na poklon dobila besplatno obrazovanje na Univerzitetu "Džemal Bijedić"

Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, rekla je rektorica Huseinbegović

Lana danas na Univerzitetu. Avaz

Meliha Smajkic

15.2.2023

Lana Pudar, zlatna bh.plivačica na poklon je dobila besplatno obrazovanje na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru. 

Mlada Mostarka ovaj poklon je dobila nakon danas održanog Masterclassa: Put do izvrsnosti u okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“, a kojem je uz svoje trenere, prof.dr. Damira Đedovića i višu asistenticu, Alenu Ćemalović, prisustvovala kao specijalna gošća.

Ponos grada

- Našoj zlatnoj plivačici Lani Pudar zahvaljujem na dolasku na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru povodom obilježavanja 46 godina uspješnog rada i djelovanja Univerziteta. 

Poznavajući izvrsne rezultate naše zlatne plivačice Lane Pudar, u svoje ime i u ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru joj upućujem iskrene čestitke. Znamo da je za ostvarivanje velikih rezultata potreban ogroman trud i zalaganje, ali i talenat kojeg Lana ima u izobilju. 

S obzirom na to da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira- kazala je prof. dr. Alena Huseinbegović, rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ .

Predodređena za uspjeh

U svom obraćanju prisutnima, Đedović je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh.

- Zahvaljujem se rektorici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Aleni Huseinbegović i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. 

Nastavnički fakultet i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh bi bio nemoguć - kazao je prof. dr. Đedović.


Lani uručeni prigodni pokloni. Avaz

Učesnica Masterclass: Put do izvrsnosti bila je i mr. Alena Ćemalović koja je održala prezentaciju o putu ka uspjehu Lane Pudar od samih početaka pa do danas.

Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekrem Čolakhodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.