BIZNIS

Investiraju zarađeno: Bh. sportisti ulažu u našu državu

Sigurno je pozitivna stvar da su se odlučili na taj korak

Musa: Suvlasnik kompanije. Avaz

13.3.2023

Posljednja informacija da je zvijezda Rela Madrida Džanan Musa postao suvlasnik kompanije Derubis Caravans iz Viteza, svakako je vijest koja je hvale vrijedna.

Košarkaški bh. reprezentativac odlučio je zarađeno uložiti u BiH, a to je nešto što je ovoj zemlji itekako potrebno. Musa je to učinio ovih dana, ali nije jedini koji se odlučio na taj korak.

Ranije je Fuad Pjanić, otac fudbalskog reprezentativca Miralema Pjanića, otvorio novu kompaniju u rodnoj Kalesiji. Najavljeno je da će se ova kompanija baviti izgradnjom puteva, da će u nju biti uloženo 20 miliona eura.

Isti posao

Emir Spahić je uložio u gradnju. Njegova investicija se odnosila na pravljenje zgrade koja se danas koristi kao šoping-centar.

Nekretninama se već niz godina bavi i Muhamed Konjić. Nekadašnji kapiten bh. reprezentacije je nakon veoma uspješne karijere pokrenuo biznis u našoj zemlji.

I Vedin Musić i Refik Šabanadžović su u istom poslu.

Teletović: Damar za biznis. Facebook

Mirza Teletović je jako dobro zaradio u karijeri, a ima damar i za biznis. Okrenuo se izgradnji hidroelektrane na rijeci Doljanki, a u posljednje vrijeme se govorilo kako će ući u poslove vezane za zdravstvo, jer bi određena ugledna klinika iz EU u njegovom aranžmanu mogla biti otvorena i u BiH.

Elitno naselje

Elvir Bolić i Emir Granov prije desetak godina zajedno su na Šipu izgradili elitno apartmansko naselje “Bolgrano”, u kojem žive brojni poznati sportisti i muzičari.

Mnogo je sportista koji imaju male biznise, ugostiteljske i slične objekte, a zanimljivo je da je Mirsad Hibić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije BiH, koji je rijetko u javnosti, vlasnik pekare u Zenici. Radi se o porodičnom biznisu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.