KEJ ALVES

Zgodna brazilska odbojkašica ostavit će vas bez daha

Pored karijere, Alves je pažnju privukla i besprijekornim fizičkim izgledom

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Danijal Hadzovic

13.3.2023

Kejt Alves (Keyt) je brazilski odbojkašica koji igra kao libero za Volei Vinhedo u brazilskom Paulista prvenstvu.

Kejt Alves rođena je 8. januara 2000. u Sao Paulu, država Sao Paulo, Brazil. Odbojku je počela igrati u ranoj mladosti zajedno sa sestrom blizankom Kejlom Alves. U školi su igrale odbojku i pokazali svoje veliko umijeće i sposobnosti.

Godine 2019. Kejt Alves pridružila se klubu Sesi Bauru U19 kako bi zajedno sa svojom sestrom blizankom igrala u nižim ligama brazilskog prvenstva i razvijala svoje vještine.

Godine 2020. Kejt Alves potpisao je ugovor s AVG Guarujom za igranje u brazilskoj Superligi C. Tokom njezine jedine sezone u odbojkaškom klubu, momčad je završila na 6. mjestu brazilske Superlige C.

Godine 2021. potpisala je za Abel/Moda Brusque. Momčad je osvojila brazilsku Superligu C i kvalificirala se za brazilsku Superligu B, u kojoj je tokom sezone završila na 2. mjestu.

Kejt Alves je 2022. potpisala ugovor s Volei Vinhedom kako bi igrala u Brazilian Paulista Championshipu, najvišem nivou brazilske odbojke. Momčad je završila na 4. mjestu u prvenstvu Mineira i 6. u prvenstvu Pauliste.

Pored karijere, Alves je pažnju privukla i besprijekornim fizičkim izgledom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.