REPREZENTACIJA BIH

BiH ostaje bez talentiranog rukometaša: Pavlovića nakon Evropskog prvenstva niko nije zvao

Ivano Pavlović je najbolji strijelac Izviđača iz Ljubškog ove sezone

Pavlović: Pozvan u reprezentaciju Hrvatske. RK Izviđač

N. H.

21.5.2023

Bosna i Hercegovina će ponovo izgubiti velikog talenta u sportu zbog nejasnih poteza.

Naime, Goran Perkovac, selektor hrvatske muške rukometne reprezentacije, objavio je popis kandidata za okupljanje popularnih „Kauboja“.

Bit će to kontrolno okupljanje, a Perkovac je pozvao igrače koji su bili članovi ili su na samom pragu ulaska u reprezentaciju. On ih želi vidjeti na jednom mjestu i polako početi sa pripremama za njihove moguće nastupe u budućnosti.

Na njemu se nalazi i Ivano Pavlović, jedan od najboljih rukometaša Izviđača iz Ljubuškog, koji više neće u budućnosti igrati za BiH već za Hrvatsku.

Dvadesetogodišnji rukometaš, koji igra na poziciji centralnog beka, najbolji je strijelac Ljubušaka, ali je to očigledno nedovoljno za rukometašku velesilu poput Bosne i Hercegovine.

Istakao je za hrvatski portal 24sata.hr da ga iz reprezentacije niko nije zvao nakon prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, kao i da je poziv Hrvatske čekao jako dugo.

Naša rukometna reprezentacija će tako ostati bez još jednog talentovanog rukometaša koji će nastaviti da karijeru gradi preko druge reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.