SPORTSKI DOGAĐAJ

Velik broj takmičara iz BiH i regije na međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci u Grudama

Također, biciklisti natjecatelji s područja Bosne i Hercegovine, prema svome rezultatu, ostvarit će bodove za Premijer ligu

Start utrke je u Peć Mlinima gdje je ujedno i cilj. Fena

FENA

4.6.2023

Danas se u Grudama održava međunarodna cestovna biciklistička utrka pod nazivom ''Velika nagrada Općine Grude'', koju organizira Hrvatski biciklistički klub ''Drinovci'', u saradnji s Općinom Grude.

Krug oko cijele općine

Start utrke je u Peć Mlinima gdje je ujedno i cilj, a dužinu od 65 kilometara natjecatelji će proći čineći krug oko cijele općine Grude. 

Direktor biciklističkog kluba Robert Glavaš rekao je Feni da je ovo prvi put da na području općine Grude organiziraju međunarodnu cestovnu biciklističku utrku.

- Prije dvije godine smo uspješno organizirali Državno prvenstvo u našoj općini Grude gdje smo imali stotinjak natjecatelja iz Bosne i Hercegovine. Ove godine smo došli na ideju da to proširimo, da sudionici mogu doći iz drugih zemalja. Tako će nam se pridružiti natjecatelji iz Crne Gore i Hrvatske – istaknuo je on izrazivši očekivanje da će na utrci sudjelovati velik broj natjecatelja.

Profesionalnih biciklista

Glavaš dodaje da je utrka profesionalnog karaktera, ali da je otvorena mogućnost prijave amatera kroz dvije skupine, odnosno od 18 do 35 godina te od 35 godina pa nadalje.

- Oni startaju iza profesionalnih biciklista. To smo organizirali za domaće stanovništvo, odnosno za rekreativce koji voze cestovni biciklizam, a nemaju mogućnost okušati se u svjetlu profesionalnog biciklizma – pojasnio je.

Glavaš je podvukao da sama utrka ima zahtjevnu stazu od 65 kilometara te da natjecatelji moraju dva puta savladati uspon uz Peć Mline, koji je po kategoriji jedan od najtežih uspona na ovom području.

Zahvalio je sponzorima koji su omogućili novčani nagradni fond od 1100 maraka, uz dodatni nagradni fond biciklističkog shopa koji je osigurao bonove, a bit će dodijeljene i specijalizirane medalje za sve kategorije.

Također, biciklisti natjecatelji s područja Bosne i Hercegovine, prema svome rezultatu, ostvarit će bodove za Premijer ligu.

Glavaš je na kraju kazao da je događaj organiziran na visokoj razini, naglasivši kako je, između ostaloga, cilj bio privući što veći broj natjecatelja iz drugih država kako bi ovoj priči dodali i turističku dimenziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.