OTVARANJE TENISKOG CENTRA

Novak Đoković večeras ponovo dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Đoković. Arhiv

Avaz Sport

9.9.2020

Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske bit će otvoren večeras (20 sati) u banjalučkom parku Mladen Stojanović. Na ceremoniji  otvaranja bit će Novak Đoković.

- Imat ćemo obraćanje Novaka Đokovića, a očekujemo dolazak njegovog oca Srđana, rekao je predsjednik Teniskog saveza RS Draško Milinović i dodao:


- Bit će tu predstavnici institucija i mnogi drugi gosti. Pozivamo sve građane koji vole sport, koji cijene Novaka da dođu i vide šta smo uradili. Naravno, molimo ih da dođu ranije jer će broj mjesta biti ograničen zbog poštovanja epidemioloških mjera. Svi znamo kako je počela ova ideja i ono što je najbitnije je da nismo odustali od izgradnje Nacionalnog teniskog centra. Uspjeli smo u veoma kratkom roku da izvedemo sve radove i moram reći da su svi radovi izvršeni po najvišim svjetskim teniskim standardima. 


Rasvjeta od preko 2.000 luksa omogućava da se u Banjoj Luci igraju najkvalitetniji turniri. 


- Na samom otvaranju predviđen je jedan audio-vizuelno scenski spektakl poštujući naravno sve mjere koje je propisao Institut za javno zdravstvo. Želimo da ispoštujemo sve mjere, ali naravno i da poručimo svima koji vole sport, koji vole tenis da život ide dalje, zaključio je Milinović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.