AUSTRALIAN OPEN

Skandal iz Melburna dobio epilog: Obistinile se crne slutnje

Roman Safjulin je pobijedio Australca hrvatskih korijena sa 6:1, 6:4, a nakon prvog seta Tomić je krenuo s tiradom prema sudiji

Bernard Tomić. Arhiva

G. Š.

13.1.2022

Dva dana nakon što je tokom meča u kvalifikacijama Australian Opena tvrdio da je pozitivan na koronavirus, Bernardu Tomiću je potvrđeno da je zaražen. Roman Safjulin je pobijedio Australca hrvatskih korijena sa 6:1, 6:4, a nakon prvog seta Tomić je krenuo s tiradom prema sudiji.

- Siguran sam da ću u sljedeća dva dana biti pozitivan. Platit ću ti večeru ako se u sljedeća tri dana to ne dogodi. U suprotnom ćeš ti meni platiti večeru. Ne mogu vjerovati da nitko nije testiran. Oni dopuštaju igračima da dođu na teren s brzim testom u svojoj sobi. Nema službenog PCR testiranja. To je neozbiljno, rekao je tada Tomić.

Nakon meča nije bio dostupan za komentar, ali je prema savjetima liječnika otišao u izolaciju.

- Osjećam se bolesno. Vratio sam se u hotelsku sobu. Jako sam razočaran, jer sam htio odigrati na pravoj razini, istakao je Australac.

Tomić je posljednjih mjeseci tvrdio da se uozbiljio i da mu je namjera vratiti se u teniski vrh. Još prije osam godina je došao do  17. mjesto na rang-listi, a trenutno je na 257. mjestu ATP liste, prenose Sportske novosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.