TENIS

Medvedev: Bolje je nakratko biti najbolji nego nikada

Rus eliminacijom u Indijan Velsu izgubio prvo mjesto

Medvedev: Želi se vratiti na vrh. AGENCIJE

A. V.

15.3.2022

Bolje je nakratko biti najbolji nego nikada, kazao je ruski teniser Danil Medvedev, koji je izgubio mjesto prvog igrača svijeta nakon poraza u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu od Francuza Gaela Monfisa (Monfils).

- Dat ću sve od sebe, na treninzima, mečevima, grend slam turnirima, mastersima, osvojiti što više turnira i osvojiti što više bodova kako bih mogao dugo biti broj jedan. Ali bolje je biti broj jedan sedam dana nego uopće ne biti na vrhu - rekao je Medvedev.

Rusa će početkom sljedeće sedmice na vrhu liste zamijeniti Srbijanac Novak Đoković, koji se tako nakon samo tri sedmice vraća na svjetski tron. Đoković ne nastupa u Indijan Velsu jer još uvijek nije vakcinisan protiv koronavirusa i stoga mu nije dopušten ulazak u Sjedinjene Države, a bit će na čelu ATP liste barem do 3. aprila.

Uspješnim nastupom na Mastersu u Majamiju sljedeće sedmice, Medvedev bi opet mogao preuzeti vodstvo na ATP listi. Za to će mu biti potrebno da se plasira u polufnale, s obzirom na to da je prošle godine ispao u četvrtfinalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.