ROLAN GAROS

Čilić odlično krenuo, pa izgubio: Norvežanin Rud ispisao historiju

Rud je u izjavi nakon meča izjavio da mu je Nadal idol, a u nedjelju će imati priliku odmjeriti snage sa Špancem

E. Ć.

3.6.2022

Sa večerašnjeg meča - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U drugom polufinalnom duelu na Rolan Garosu Norvežanin Kasper Rud (Casper Ruud) savladao je Marina Čilića sa 3:1 i zakazao duel sa Rafaelom Nadalom.

Čilić je odlično otvorio meč i osvojio prvi set sa 6:3. Međutim, u nastavku je počeo griješiti i promašivati čiste udarce, što je Rud iskoristio i "čekirao" kartu za finale. Hrvatskog tenisera nije poslužio ni servis, imao je svega 10 aseva, šest manje od Ruuda, a imao je i čak 56 neprisiljenih grešaka, za razliku od Ruda koji je imao svega 21.

Uprkos porazu, Čiliću je ovo najveći uspjeh na Rolan Garosu, jedinom Gren slemu na kojem do sada nije uspio igrati finale. Susret je nakratko prekinula i bizarna scena kada se jedna djevojka utrčala na teren i zavezala se za mrežu.

Inače, Kasper Rud je ispisao historiju jer je postao prvi Norvežanin koji se plasirao u finalu jednog Gren slema ikada. On je u izjavi nakon meča izjavio da mu je Nadal idol, a u nedjelju će imati priliku odmjeriti snage sa Špancem koji juri rekordni 22. Gren slem u svojoj karijeri.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.