PRENIJELA PORUKU

Ko je devojka koja je prekinula polufinale Rolan Garosa i poručila da nam je ostalo još 1028 dana

Mi smo u 2022. godini i vreme je da se suočimo sa realnošću, sa svijetom u kome političari šalju planetu ka scenariju u kojem Rolan Garos više neće postojati, rekla je aktivistkinja

Obezbjeđenje je sklonilo djevojku s terena. AGENCIJE

M. K.

4.6.2022

Djevojka po imenu Aliz (22) uletjela je na polufinale Rolan Garosa koje su igrali Kasper Rud (Casper Ruud) i Marin Čilić.

Potom je uslijedio u posljednje vrijeme često viđen scenario na sportskim borilištima, vezala se za mrežu i izazvala prekid. Očekivano, Aliz je aktivistkinja, koja je dio ekološke organizacije, a na majici je imala specifičnu poruku: "Preostalo nam je još 1028 dana".

Njen potez, i to sa izjavom, pojavio se iste večeri i na sajtu organizacije "Derniere Renovation".

- Mi smo u 2022. godini i vreme je da se suočimo sa realnošću, sa svijetom u kome političari šalju planetu ka scenariju u kojem Rolan Garos više neće postojati. Danas sam utrčala na teren jer ne želim da rizikujem, da ništa ne preduzimam, dok je na snazi klimatska uzbuna, pisalo je na sajtu organizacije.



Ona smatra da je čovječanstvu ostalo manje od tri godine da promeni stanje na bolje.

- Još 1028 dana je ostalo da odredimo budućnost čovječanstva. Manje od tri godine. Odbrojavanje je počelo 28. marta 2022. godine, što je kraj ultimatuma koji je naša organizacija uputila vladi, i datuma kada su građani ušli u građanski otpor. Francusku su osudili sopstveni sudovi zbog klimatske neaktivnosti. Budućnost ove zemlje je bukvalno uništena. Gubiti vreme znači propasti, kaže Aliz.

Nakon njenog upada na teren polufinale je prekinuto, a Čilić i Rud su se zaputili ka svlačionicama. U nastavku meča, Norvežanin je slavio sa 3:1 u setovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.