KOŠEVO

Otvoren međunarodni ITF turnir "Sarajevo Juniors Open 2022": Učestvuje 128 tenisera

Na kraju otvaranja igrače je podržao i reprezentativac Bosne i Hercegovina i ATP igrac Nerman Fatić, koji je istakao značaj Sarajevo Juniors Open 2022 turnira za naše igrače na putu ka profesionalnoj karijeri

Ove godine na ovom teniskom turniru učestvuje 128 tenisera iz 31 države. Avaz

Piše: G. Š.

5.7.2022

Sinoć je u Sarajevu svečano otvoren drugi po redu ITF teniski turnir ". Riječ je o međunarodnom teniskom turniru koji se boduje za svjetsku juniorsku rang listu, pod krovnom kućom International Tennis Federation (ITF).


Prestižni turnir

Na ceremoniji otvaranja prisutnima se pozdravnim govorom i riječima dobrodošlice prvi obratio Aljoša Delić, organizator i direktor turnira, kome je pripala čast da po drugi put u Sarajevu bude domaćin ovom prestižnom međunarodnom turniru. 

Ispred grada Sarajeva prisutne je pozdravio Jasmin Ademovic, predjedavajući gradskog vijeca i pozelio svim takmicarima puno sreće i ugodan boravak u gradu Sarajevu.

Na kraju otvaranja igrače je podržao i reprezentativac Bosne i Hercegovina i ATP igrac Nerman Fatić, koji je istakao značaj Sarajevo Juniors Open 2022 turnira za naše igrače na putu ka profesionalnoj karijeri.


Čak 22 tenisera iz BiH

Ove godine na ovom teniskom turniru učestvuje 128 tenisera iz 31 države, od kojih su čak 22 igrača iz Bosne i Hercegovine. Turnir se održava do 9. jula na teniskim terenima Koševo u Sarajevu.

Institucije koje su prepoznale važnost ovog turnira i dale svoju podršku su Teniski savez BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, te opcina Centar Sarajevo, kao i privatne kompanije Alma Ras, Coca-Cola, Number 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.