VIMBLDON

Nadal nakon teške odluke o povlačenju: Ne želim rizikovati, pa da me ne bude nekoliko mjeseci

Donio sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča, smatra Španac

Nadal ostaje bez polufinala. AGENCIJE

M. K.

7.7.2022

Španski teniser Rafael Nadal neće sutra igrati polufinale Vimbldona protiv Nika Kirjosa (Nick Kyrgios).

Nadal je odluku o povlačenju donio nakon laganog treninga koji je imao danas.

Nakon toga obavijestio je organizatore turnira da neće biti u mogućnosti da igra zbog problema sa stomačnim mišićima.

- Nažalost, moram da se povučem s turnira. Vidjeli ste jučer da se mučim, znao sam da nije OK. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom cijelog dana koju odluku da donesem, ali mislim da nema smisla iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda pogoršala, rekao je Nadal na početku konferencije za medije.

- Donio sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju. Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri mjeseca, ali veoma sam tužan, nastavio je Španac.

- Prije nekoliko dana sam imao mali problem, sada se on pretvorio u veći. Obično je pauza za ovakve povrede tri-četiri nedjelje, nadam se da ću moći da igram kalendar koji sam zacrtao. Već za nedjelju dana bi trebalo da mogu da igram sa osnovne linije, bez serviranja, rekao je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.