VIMBLDON

Đoković: Kirjos ima strašan udarac, ali iskustvo je na mojoj strani

U nedjelju će Novak zaigrati 32. put u finalu nekog od četiri najveća turnira

Novak u sve boljoj formi. TWITTER

M. K.

8.7.2022

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona savladao Kameruna Norija (Cameron Norrie) rezultatom 3:1 (po setovima 2:6, 6:3, 6:2, 6:4), te tako izborio finale.

Tamo ga čeka Australac Nik Kirjos (Nick Kyrgios), koji je prošao u finale nakon odustajanja Rafela Nadala u polufinalu zbog povrede.

Nisam baš dobro počeo, bio je bolji u prvom setu. Puno sam puta igrao polufinale Gren Slema, ali nije lako izaći na teren. Pritisak je velik. Kamerun nije imao mnogo za izgubiti. Igrao je kod kuće, što nije lako. On je sjajan igrač i želim mu mnogo sreće, izjavio je Đoković.

- Jedno je sigurno, bit će to vatromet emocija. Njegovo prvo Grend Slem finale, bit će silno uzbuđen, nema mnogo za izgubiti. Njegovi udarci su snažni. Nismo igrali neko vrijeme, a nisam ni uzeo set protiv njega. Nadam se da će sada biti drugačije. To je novo finale za mene ovdje, na turniru koji toliko volim. Iskustvo je na mojoj strani, rekao je Đoković.

Ulaskom u finale, Đoković je prisvojio još jedan teniski rekord. Postao je rekorder po broju nastupa u mečevima za naslov na četiri najznačajnija svjetska turnira. Naime, u nedjelju će zaigrati 32. put u finalu nekog od četiri najveća turnira.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.