NAKON PISANJA ROTENBERGA

Poznati novinar i Đokovićeva supruga žestoko "zaratili" na Twitteru

Oprostite. Samo želim biti sigurna da ste ga vi označili kao antivaksera iz bilo kojeg razloga kojeg imate, poručila je Jelena novinaru

Jelena nije dobro podnijela kritike na račun svog muža. AVAZ

M. K.

11.7.2022

Američki teniski novinar Ben Rotenberg (Rothenberg) je na Twitteru napisao da ukoliko ne dođe do promjena korona pravila u SAD-u, odnosno ukidanja zabrana za ulazak nevakcinisanim osobama u zemlju, Novak Đoković neće moći igrati na US Openu.

- Ukoliko ne dođe do brze promjene američkog zakona Vimbldon će biti posljednji Đokovićev Grend slem turnir u ovoj godini. SAD zahtijeva vakcinisanje za strance za ulazak, a Đoković je čvrsto rekao da je isključio mogućnost cijepljenja, učvrstivši se kao antivakser, napisao je Rotenbeg.

To je razljutilo Novakovu suprugu Jelenu koja je žestoko odgovorila Amerikancu:

- Oprostite. Samo želim biti sigurna da ste ga vi označili kao antivaksera iz bilo kojeg razloga kojeg imate. On je samo odgovorio kakav je izbor njegovog tijela, poručila je supruga tenisera.

Rotenberg je potom nastavio:

Razumijem da je to njegov izbor, ali također kažem da ga je njegova odluka da bude protiv vakcine ograničava mogućnost igranja turnira, nesvjesno ili ne, učinila velikom ikonom pokreta protiv vakcinacije. Vidio sam to vrlo jasno tokom Australian Opena, kazao je novinar.

- Stvaraš vrlo osuđujući narativ koji odgovara tvojoj agendi. On jednostavno bira ono što je najbolje za njegovo tijelo. Ako ne igra zbog tog izbora, to mu je sasvim u redu, ponovo je odgovorila Jelena.

- Vjerujem da je svaki građanin, a posebno javne osobe, bio dužan odgovorno se odnositi prema javno zdravstvenim akcijama i porukama tokom pandemije, a kao neko ko je pratio Novaka kao utjecajnog šampiona kakav jeste, više me puta duboko razočarao, dodao je ponovo Rotenberg, a Jelena je zaključila svađu odgovorivši:

- Hvala što dijeliš svoja uvjerenja. Nadam se da te neće osuđivati zbog njih. Ili da nećeš postati meta za mržnju i maltretiranje. Nikad se ne zna, napisala je Jelena Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.