BANJA LUKA

Damir Džumhur plakao nakon turnira: Ne plačem zbog poraza već zbog svega iz prošlosti

Želio sam da posvetim sinu ovu titulu, ali dobro, nadam se da će biti prilike, rekao je Džumhur

Džumhur: Nakon turnira pustio suzu. Printscreen

A. Č.

29.8.2022

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio osvojiti ATP Challenger turnir koji se prethodnih dana igrao u Banja Luci.

Fabijan Marožan (Fabian Marozsan) je slavio protiv Džumhura sa 2:0 u setovima i došao je do titule. Prvi set dobio je sa 6:2, dok je drugi set ovaj teniser dobio sa 6:1.

Džumhur se tek prije mjesec dana vratio na teren nakon što je više od dva mjeseca bio  na pauzi zbog operacije akutnog pankreatitisa.

Koliko mu je nastup u Banjoj Luci značio najbolje se vidjelo nakon meča kada Džumhur nije mogao zaustaviti suze. 


- Ne plačem zbog poraza. Hvala vam svima što ste došli. Iskreno nisam očekivao da će sve ovako lijepo ispasti i da ću doći do finala nakon svega što se izdešavalo - kroz suze je govorio Džumhur, te nastavio.

- Još jednom veliko hvala, žao mi je što večeras nisam mogao pružiti bolji otpor i borbu. Fabian je večeras jednostavno bio prejak. Bila je prelijepa sedmica i drago mi je što sam došao u Banja Luku nakon deset godina. Nadam se da ću imati priliku da ponovo dođem ovdje.

Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Mom timu, selektoru Zrniću koji je ovdje. Mojoj cijeloj porodici, a pogotovo mom sinu koji nije tu. Želio sam da posvetim ovu titulu njemu, ali dobro nadam se da će biti prilike. Izvinjavam se na ovim emocijama, nije zbog poraza već zbog svega što se dešavalo u prošlosti, ali nadam se da će biti puno ljepših stvari".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.