DEJVIS KUP

Reprezentacija BiH dočekuje Meksiko u Širokom Brijegu

Ovo je prvi put da će se jedan "Davis Cup" meč održati u Širokom Brijegu, potvrđeno je iz Teniskog saveza BiH

Davis Cup" reprezentacija Bosne i Hercegovine je 29 selekcija na zvaničnoj rang listi najboljih teniskih reprezentacija svijeta. TSBiH

Piše: G. Š.

9.9.2022

Naša seniorska teniska reprezentacija će 16. i 17. septembra protiv Meksika odigrati svoj naredni duel u prvoj grupi "Davis Cup by Rakuten". Meč(evi) će biti odigran(i) u Teniskoj Akademiji "SET" u Širokom Brijegu. 


Debi Andreja Nedića

- Ovo je prvi put da će se jedan "Davis Cup" meč održati u Širokom Brijegu, te će se nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara i ovaj hercegovački grad uvrstiti na kartu gradova u kojima su se igrali mečevi "Davis Cup" takmičenja, potvrđeno je iz Teniskog saveza BiH.

Bosanskohercegovačka reprezentacija će u meču sa Meksikom nastupiti u sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, a prvi put će se našem timu priključiti najbolji bh. junior Andrej Nedić.

Selektor reprezentacije BiH Zoran Zrnić je pred susret sa Meksikom izrazio svoj blagi optimizam, rekavši da će kao i do sada igrači dati sve od sebe da izvojevaju još jednu pobjedu i tako zakažu plej-of meč za ulazak u finale "Davis Cup by Rakuten" takmičenja u 2023 godini. To je ujedno i cilj ove "zlatne" generacije bosanskohercegovačkog tenisa.


Pripreme počinju u nedjelju

Naš tim će svoje pripreme početi u nedjelju, u Širokom Brijegu...

Inače, "Davis Cup" reprezentacija Bosne i Hercegovine je 29 selekcija na zvaničnoj rang listi najboljih teniskih reprezentacija svijeta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.