PROMIJENILA PLOČU

Serena Vilijams negira da se oprostila od tenisa

Riječ penzija nije u redu, samo sam se povukla iz tenisa i dala prioritet drugim stvarima, rekla je jedna od najboljih teniserki svih vremena

Vilijams: Šanse za povratak su velike. TWITTER

A. V. / Fena

25.10.2022

Serena Vilijams (Williams), jedna od najboljih teniserki svih vremena, tvrdi da možda nije rekla posljednju riječ u tenisu. 

Ona je negirala da se zauvijek oprošta od turnira nakon septembarskog nastupa na US Openu u Njujorku i najavila da će i dalje igrati, prenosi Sky Sports.

- Riječ penzija nije u redu, samo sam se povukla iz tenisa i dala prioritet drugim stvarima. To su bile i moje izjave, nikada nisam rekla da sam zauvijek napustila terene i da je nastup u Njujorku bio moj oproštajni događaj. Umjesto riječi penzija, upotrijebila bih riječ evolucija, od tenisa razvijam druge stvari koje su mi važne u životu - rekla je 41-godišnja pobjednica 23 grend slem turnira na promociji svoje investicione kompanije Serena Ventures.

Vilijamsova je potvrdila da se trenutno ne priprema za turnire, ali da ima teren kod kuće i da redovno igra tenis.

- Šanse za povratak su velike. Probudila sam se prije nekoliko dana, otišla na teren i prvi put u životu pomislila da ne znam zašto sam na njemu. Čudno sam se osjećala - opisala je je svoja osjećanja mlađa sestra Vilijams, koja je na US Openu, kako je tada najavila svom posljednjem turniru, poražena u trećem kolu od Australke Ajle Tomljanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.