ATP LISTA

Đoković završava godinu kao peti teniser svijeta

Srbijanac napredovao za tri pozicije

Đoković: Naslov u Torinu mu donio novih 1.500 bodova. TWITTER

A. V.

21.11.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković je, poslije osvajanja završnog mastersa u Torinu, napredovao za tri pozicije i na danas objavljenoj ATP listi zauzima peto mjesto.

Đoković je jučer pobijedio Norvežanina Kaspera Ruda (Casper Ruud) 7:5, 6:3, izjednačio rekord Rodžera Federera (Roger), ali je i sa novih 1.500 bodova napredovao za tri pozicije pa će sezonu završiti kao peti teniser svijeta (4.820 bodova).

Srbijanski teniser sada ima tačno 2.000 bodova manje od prvoplasiranog Španca Karlosa Alkarasa (Carlos Alcaraz), a 1.200 manje od drugoplasiranog Rafaela Nadala.

Norvežanin Rud je sada treći na ATP listi, Grk Srefanos Cicipas (Tsitsipas) je četvrti, dok je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim (Felix Auger-Alliasime) zadržao šestu poziciju.

Rus Danil Medvedev je pao na sedmu, a njegov sunarodnjak Andrej Rubljov na osmu poziciju, Amerikanac Tejlor Fric (Taylor Fritz) je i dalje deveti, dok je sezonu kao deseti igrač svijeta završio Poljak Hubert Hurkač (Hurkacz).

Najbolje plasirani bh. teniser je i dalje Damir Džumhur, koji je ostao na 186. mjestu. Nerman Fatić je pao za tri pozicije i od danas je 229., a za dva mjesta nazadovao je Mirza Bašić, koji je 382.

Aldin Šetkić je pao za jedno mjesto i od danas je na 456. poziciji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.