KOVID PRAVILA

Kakav šok za Đokovića iz SAD: Zbog vakcine će propustiti bar još dva mastersa

Tamošnja administracija je do 10. aprila produžila zakon koji nalaže svakom strancu da mora biti vakcinisan ukoliko želi da uđe na tlo te države

Đoković: Ponovo neće moći ući u SAD. AP

H. J. I.

4.1.2023

Jedan od najboljih tenisera svijeta Novak Đoković, ukoliko ostane pri svom uvjerenju o vakcinaciji, neće sigurno moći da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, govore nove mjere Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, tamošnja administracija je do 10. aprila produžila zakon koji nalaže svakom strancu da mora biti vakcinisan ukoliko želi da uđe na tlo te države. Nakon toga će biti donijeta nova odluka od koje bi moglo da zavisi da li će Novak igrati na US Openu kasnije tokom sezone.

Time je jasna situacija da Novak ne bi mogao da igra na Indijan Velsu i Majamiju koji počinju 8. marta i 22. marta.

Isti slučaj sa srbijanskim teniserom bio je i prošle godine, a tada nije mogao da igra ni na US Openu zbog kovid pravila koja su na snazi u SAD.

Masters u Indijan Velsu igra se od 8. do 19. marta, dok je Majami na programu od 22. marta do 4. aprila. Novak neigranjem na ta dva turnira ne bi izgubio nijedan bod, ali bi bio spriječen da osvoji 2.000 novih ATP poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.