OSMINA FINALA

Novi šok na Australijan Openu: Najbolja na svijetu ekspresno eliminisana

Elena Ribakina izbacila je Igu Švjontek za samo 86 minuta sa 6:4, 6:4

Iga Švjontek. Printscreen

H. J. I.

22.1.2023

Australijan Open ne prestaje da šokira.

Elena Ribakina izbacila je Igu Švjontek u osmini finala za samo 86 minuta sa 6:4, 6:4.

Neočekivani loš plasman

Ribakina je već u prvom gemu napravila brejk i tako pokazala rivalki da je riješena da napravi novi podvig. Švjontek je ubrzo uspJela da se vrati, ali samo da bi već za dva gema opet izgubila prednost.

Lako je Ribakina prvi set privela kraju. Iako je bilo realnije da susret ove dvije teniserke vidimo tek u četvrtfinalu ili polufinalu, Kazahstanki nisu računati bodovi sa Vimbldona, pa je bila neočekivano loše plasirana.

U drugom setu je Švjontek povela sa 3:0, a onda potpuno stala, uslijedila su dva brejka Ribakine koja dolazi do trijumfa.

Korak unazad

Najbolje je objasnila šta se dešavalo na susretu sama Poljakinja.

- Ona je bila solidnija danas, bilo je bitnije ko će izvršiti veći pritisak. Htjela sam da je odbijem, ali sam osjećala da kada serviram moram da radim mnogo da dođem do poena jer mi servis nije radio. Moram da radim na psihičkom planu više nego prošle godine - poručila je Švjontek.

Pojasnila je da je i previše željela trijumf na ovom turniru.

- Posljednje dvije sedmice su mi bile teške, nisam imala energije da dam još više. Napravila sam korak unazad po pitanju ovog turnira, previše sam ga željela. Možda treba da malo iskuliram. Više sam mislila da ne želim da izgubim, nego da pobijedim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.