10. TITULA

Đoković je suvereni vladar Australijan opena: Cicipas nije imao šanse

Grčki teniser nije mogao ni do seta u finalu prvog Gren slema sezone

Đoković: Savladao Cicipasa. AP

29.1.2023

Novak Đoković ponovo je osvojio Australijan open. Srbijanski as je do 10. titule u Melburnu stigao preko Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) kojeg je savladao u tri seta (6:3, 7:6 i 7:6).

Prvi set je protekao bez većih problema za Novaka koji ga je osvojio za nešto više od pola sata. Grku je oduzeo drugi servis i natjerao ga u probleme iz kojih se nije Cicipas nije uspio izvući.

U drugom setu je viđen mnogo zanimljiviji i neizvjesniji tenis. Cicipas je imao i set loptu u 10. gemu na Đokovićev servis, ali nije uspio iskoristiti priliku. Kasnije je meč otišao u taj-brejk gdje se Đoković bolje snašao i slavio as 7:4.

I treći set je otišao u taj-brejk koji je Cicipas počeo na najgori mogući način – izgubio je dva mini brejka, pa je Đoković imao 3:0 na startu. Potom je Đoković iskoristio svoj servis, povisio na 5:0 i stigao do velike prednosti. Na kraju je u ovom taj-brejku slavio sa 7:5.

Đoković je ovim trijumfom došao i do 22. Gren slem titule, te se tako na vrhu vječne liste izjednačio sa svojim najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.

Osvajanjem prvog Gren slema sezone Đoković se vratio na prvo mjesto ATP rang liste. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.