IZAZVAO SUMNJU

Direktor Australijan opena otkrio da li je Đoković lažirao povredu

Novak je osvojio svoj 10. trofej u Melburnu i ukupno 22. gren slem naslov u karijeri

Đoković je uoči turnira u Melburnu imao problema s povredom. Twitter

N. R.

1.2.2023

Novak Đoković ponovo je zasjeo na vrh ATP liste, nakon što je osvojio svoj 10. Australijan open i ukupno 22. gren slem naslov, čime se izjednačio s Rafaelom Nadalom.

Đoković je uoči turnira u Melburnu imao problema s povredom, koja ga je mučila prva tri kola.

Zatim mu je u posjetu došla doktorica Marijana Kovačević i nakon toga problem sa povredom je nestao, što se vidjelo u narednim mečevima.

Nakon toga neki su mislili da je lažirao povredu, pa je Đoković kazao da ga to posebno vrijeđa te da će pokazati snimke koje potvrđuju njegovu priču.

Ipak, prije Đokovića se oglasio direktor Australijan opena Kreig Tili (Craig Tiley), koji je medijima objasnio da je Đoković imao pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži

- Mnogi izazovi su oko Novaka jer dobiva lošu reputaciju. Ali, na kraju, mislim da niko ne može dovesti u pitanje njegov atletizam, pa je nastavio.


- Niko ne može ponoviti ovo što Đoković radi. Imao je pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži. Vidio sam snimke, liječnici će reći istinu. Bilo je puno špekulacija o tome je li to istina ili ne.

Teško je povjerovati da neko može raditi sve ovo s tom vrstom povrede. On je nevjerovatan, nosio se s tim ekstremno profesionalno.

On je toliko koncentrisan na ono što radi. Svake minute svakog dana. To što jede, pije, to što radi i kako radi.

Nema slomova, ni mentalnog ni u bilo čemu šta radi. Prošao je kroz puno toga da bi osvojio 10 Australijan open i mislim da se to nikad neće ponoviti - zaključio je Tili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.