ATP BANJA LUKA

Pregovori su u toku: U BiH dolazi jedan od najboljih tenisera svijeta

Potvrđeni su pregovori sa australskim teniserom Nikom Kirjosom od strane direktora ATP 250 turnira Đorđa Đokovoića

U Banja Luku dolazi Nik Kirjos. AP

N. H.

11.2.2023

Ovaj ATP turnir se inače igra u Beogradu, ali zbog rekonstrukcije terena ove godine će se igrati u Bosni i Hercegovini. Domaćin ovog spektakla će biti Banja Luka.

Direktor turnira je Đorđe Đoković, a najveće će sigurno biti njegov brat Novak.

Kirjos dolazi u BiH?

Banja Luka očekuje dolazak brojnih poznatih tenisera, a najpopularniji među njima bi trebao biti Nik Kirjos (Nick Kyrgios).

Australski teniser je prošle godine igrao čak i finale Vimbldona u kojem je poražen upravo od Novaka Đokovića.

-U pregovorima smo. Ne smijem otkrivati imena, ali je Kyrgios jedan od tenisera s kojim smo u pregovorima. Svi znamo da mu šljaka nije omiljena podloga, ali je ove godine odlučio da igra turnire i na sporijoj podlozi pa se nadamo dogovoru - rekao je Đorđe Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića, prenose srbijanski mediji.

Kirjos, koji je poznat kao jedan od najkontroverznijih, ali i jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, bio je uz Đokovića tokom prošlogodišnjeg skandala i zabrane ulaska u Australiju.

-On je vrlo iskrena osoba. Sve što se događalo s Novakom ranije, iako se nama nije svidjelo, bilo je veoma iskreno. Pokazao se kao pravi džek kada je Novaku najviše trebalo. Istupio je među svojim narodom i državom i podržao Đokovića i siguran sam da mu niko od nas to neće nikad zaboraviti - rekao je Đorđe u najavi turnira.

Predstavljanje Grba

ATP 250 turnir je predstavio na svojim društvenim mrežama i zvanični grb. Grb predstavlja balans između tranzicije i transformacije, prema riječima organizatora. Osim tenskih, na grbu su i motivi banjalučkih znamenitosti.

Turnir će biti na rasporedu od 16. do 23. aprila, a prema izjavama organizatora, turnir će biti pravi spektakl.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.