ŠVICARAC DOLAZI U BIH

Nekadašnji broj tri svijeta potvrdio dolazak u Banja Luku

Banja Luka će ugostiti mnogo zvijezda svjetskog tenisa

Vavrinka potvrdio dolazak u Banja Luku. AP

N. H.

7.3.2023

Banja Luka će od 16 do 23. aprila biti centar svjetskog tenisa. Elitu na turniru serije 250 predvodit će prvi teniser svijeta i vlasnik 22. Gren slem titule Novak Đoković.

Učešće je potvrdio nekada treći igrač svijeta i osvajač tri Gren slem titule, švicarski teniser Stanislas Vavrinka (Wawrinka), kao i Francuz sa atraktivnim stilom igre Gel Monfis (Gael Monfils).

U završnoj fazi su i pregovori sa Rusima Andrejem Rubljovim (Andrey Rublev) i Karenom Hačanovim (Karen Khachanov), kao i sa američkim teniserom Frensisom Tijafoom (Francis Tiafoe).

-Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz svijeta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svjetskog ranga. Sretni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mjestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima – istako je Đorđe Đoković, direktor turnira. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.