MAJAMI MASTERS

Guverner Floride podržao Đokovića: Organizovat ću brod sa Bahama za njega

Ron Desantis je pozvao i predsjednika Bajdena da ukine restrikcije za strane putnike i ulazak u SAD

Đokovića podržao i guverner Floride. AP

N. H.

9.3.2023

U Sjedinjenim Američkim Državama je počeo prestižni Masters Indijan Vels. Na njemu neće nastupiti vodeći igrač ATP liste Novak Đoković.

Nije vakcinisan protiv koronavirusa

Podsjećamo, srbijanski teniser se nije vakcinisao protiv koronavirusa i jasno je kazao kako to ne planira učiniti, zbog čega je već propustio niz turnira.

Najpoznatiji primjer je Australijan Open, s kojeg je lani izbačen, a ove mu je godine ulaz u Australiju dopušten, pa je osvojio svoju 22. Gren Slem titulu.

Prema trenutnim propisima iz SAD-a, strani putnici koji ulaze u zemlju moraju imati potvrdu o primljenim vakcinama.

Organizatori Indijan Velsa su tako prošlog vikenda objavili da Đoković neće sudjelovati na turniru, a još nije poznato hoće li on nastupiti na Mastersu u Majamiju, koji se igra krajem mjeseca marta.

Đokovića podržao guverner Floride

Trenutni propisi mu to brane, ali bi Đoković mogao dobiti posebnu dozvolu za ulazak u SAD. Tu ideju zagovaraju i brojni utjecajni ljudi, među kojima je i republikanski guverner Floride Ron Desantis.

- Organizovao bih brod s Bahama koji bi doveo Đokovića u Majami ako treba, sigurno bih to učinio. Mislim da njegov tim ispituje tu opciju i nisam siguran na koji bi način lakše ušao u zemlju. Mislim da bi dolazak brodom bio sjajan.

Jedina stvar koja koči dolazak Đokovića i sudjelovanje na Majami Openu su neznanstveni i neopravdani stavovi predsjednika Bajdena i propozicije o statusu vakcinisanih stranih putnika. Predsjedniče, ukinite zabrane i pustite Đokovića da igra – rekao je Desantis na konferenciji za medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.