MASTERS INDIAN VELS

Rusi stopostotni u SAD: Cicipas ispao na početku turnira

Medvedev, Rubljov i Hačanov su slavili bez većih problema i spremni su za narednu rundu turnira

Noć ruskih tenisera u SAD-u: Cicipas ispao. SCREENSHOT/Twitter

11.3.2023

Prošla je još jedna noć na Masters turniru Indijan Vels. Obilježili su je ruski teniseri koji su bez većih problema prošli u narednu rundu, kao i Stefanos Cicipas (Tsitsipas) koji je iznenađujuće ispao.

Danil Medvedev je lako izašao na kraj sa američkim teniserom Brendonom Nakašimom (Brandon Nakashima). Pobjedu je upisao za nešto manje od sat i po vremena, a rezultat je glasio 6:4, 6:3.

To je bila 15. pobjeda u nizu za ruskog tenisera, a posljednji poraz je upisao još na Australian Openu. U trećem kolu ga čeka Bjelorus Ivajlo Ivaška (Ivaylo Ivashka), kojem je Van de Zandšulp (Van de Zandschulp).

Andrej Rubljov (Andrey Rublev), sedmi teniser svijeta, je slavio protiv Čeha Jirija Lehečke (Lehecka) 6:4, 6:2. Prvi set je dobio zahvaljujući brejku u petom gemu, dok je u drugom setu gubio 2:0, ali je onda osvojio 6 gemova zaredom i stigao do treće runde.

Tamo će ga čekati Ugo Umber (Ugo Humbert) koji je slavio protiv kanadskog tenisera Denisa Šapovalova u 2 seta.

Stopostotnu noć ruskih tenisera je zaokružio Karen Hačanov (Kharen Khachanov) pobjedom protiv Oskara Otea (Oscar Otte) 6:3, 6:3.

Njegov naredni protivnik će biti Španac Alehandro Davidovič-Fokina (Alejandro Davidovich), koji je upisao pobjedu protiv kineskog tenisera Vua (Wu) 6:4, 6:1. 

Stefanos Cicipas, svjetski broj 3, je ispao poslije 2 sata i 40 minuta na terenu od australskog tenisera Džordana Tompsona (Jordan Thompson). Rezultat je glasio 7:6, 4:6, 7:6. 

Grk je i na konferenciji za medije pred početak turnira govorio da nije još uvijek u najboljoj formi zbog povrede ramena koja ga je mučila na početku sezone.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.