MASTERS MAJAMI

Alkaraz 30 dana bez izgubljenog seta, Medvedev siguran protiv kvalifikanta

Najveće iznenađenje je priredio Kristofer Jubenks, 119. reket svijeta, plasiravši se među osam najboljih na turniru

Karlos Alkaraz: Mjesec bez izgubljenog seta. Screenshot/Twitter

N. H.

29.3.2023

Završio je još jedan dan na Masters turniru u Majamiju, a većina favorita se uspjela kvalifikovati u četvrtfinale turnira. 

Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) je nastavio da dominira po sjevernomameričkom kontinentu. Prvi igrač svijeta se na dominantan plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Majamiju. On je protiv polufinaliste Australijan Opena Tomija Pola (Tommy Paul) slavio rezultatom 2:0 u setovima (6:4,6:4).

To je označilo njegovu devetu pobjedu u nizu, a i 30 dana kako je posljednji put izgubio set, to je bilo još u finalu ATP turnira u Riju.

Danil Medvedev je lako izašao na kraj a francuskim kvalifikantom Kentanom Alisom (Quentyn Halys) 6:4, 6:2 u setovima. Bio je to meč u kojem nije bilo prevelike borbe, iako je Francuz pokušao podsjetiti na izdanja iz nekoliko prethodnih dana. 

Najveće iznenađenje turnira je svakako Kristofer Jubenks (Cristopher Eubanks), 119. igrač na svijetu, koji će biti rival Medvedevu u četvrtfinalu. 

Momak iz Atlante je nastavio bajku, pa je preko francuskog tenisera Adriana Manarina (Mannarino) rezultatom 2:0 (7:6, 7:6), stigao do svog prvog plasmana među osam najboljih na nekom Masters turniru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.