SPORT

Zidan rekao "da", kreće ludilo

Avaz.ba

27.11.2017

Real Madrid je "naoštren" i spreman da kupuje u zimskom prijelaznom roku!

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) na današanjoj konferenciji je otvorio temu koja će biti glavna u narednim nedjeljama u Madridu - Real će pokušati da dovede neko pojačanje u januarskom prelaznom roku, a također, nijedan igrač neće biti prodat.

Kupovina u zimskom prijelaznom roku? Pa, sve je moguće - rekao je kratko Zidan, što je bilo dovoljno za članak u listu As, koji je već sastavio listu mogućih želja. 

Kao što je najavljeno ranije, Kiko Kasilja (Casilla) nije zadovoljio u odsustvu Kejlora Navasa (Keylor), pa je rezervni golman prva želja, a prvi pik je Kepa Arizabalaga (Arrizabalaga) iz Atletik Bilbaa. Sljedeća kritična pozicija je stoperska, pošto je od odlaska Pepea tu došao Hesus Valjeho (Jesus Vallejo), koji nije ipak na nivou Portugalca. Kao alternativa Ramosu i Varanu (Varane) sada se pojavio De Fraj (De Vrij) iz Lacija, zbog toga što ima pravo nastupa u Ligi šampiona.

I ono što je najzanimljivije navijačima, to je pojačanje u napadu, a sada su tu dva imena - Aleksis Sančez (Alexis Sanchez) i Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang).

Ikardi (Icardi) je "odjavio" Real jer želi da ostane u Interu, a zbog situacija u svojim klubovima više otvaraju vrata Sančezu i Obamejangu. Naime, Sančezu ističe ugovor narednog ljeta, a Real bi mogao da ga dovede za siću na zimu, a Čileanac može da igra i u Ligi šampiona, pa bi Zidan dobio vanserijsko i vjerovatno najveće zimsko pojačanje ikada. 

Pjer-Emerik Obamejang je kao što je poznato od ranije danas, ušao u novi sukob sa Borusijom Dortmund i već je zatražio od svog agenta da mu potraži novi angažman u januaru. Nije tajna da je Real za njega poseban klub. Prije godinu dana je otkrio da je svom pokojnom dedi obećao da će pješke otići do Madrida ako dobije poziv "kraljevskog" kluba.

Vrijeme je da Real ponovo napravi šou u jednom prelaznom roku, a možemo slobodno reći da se i nisu nešto gurali da budu u prvim redovima posljednja dva ljeta kada su u pitanju ona "najveća" pojačanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.