SPORT

Loše vijesti za Pjanića u Juventusu: Ovo bi moglo promijeniti sve

Avaz.ba

13.12.2017

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić mogao bi se naći u nezavidnoj situaciji u Juventusu od narednog mjeseca.

Mateo Kovačić niti ove sezone nije se ustalio u prvoj postavi madridskog Reala te je sve izglednije kako bi na zimu mogao napustiti kraljevski klub u potrazi za većom minutažom pred nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

Prema pisanju uglednog španskog lista Marce, nova destinacija za hrvatskog veznjaka trebao bi biti aktuelni prvak Italije Juventus!

Tamo bi ga raširenih ruku dočekali sunarodnjaci Mandžukić i Pjaca, a u veznom redu glavna konkurencija bio bi mu bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Kovačić se već dokazao u italijanskoj Serie A u kojoj je od 2013. do 2015. godine nosio dres milanskog Intera, a interes Juventusa za njegovim uslugama nije novost obzirom da se i tokom prošla dva prijelaznog roka spominjao kao opcija za obogaćivanje veznog reda Stare dame.

Max Allegri sigurno bi mu dao veću minutažu od Zinedinea Zidanea koiji mu je u ovoj sezoni omogućio tek tri ulaska s klupe, odnosno samo 71 minutu u igri, ali bi to značilo Pjanić igrati mnogo manje nego što je to bio slučaj do sada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.