SPORT

Stanić napušta FK Željezničar

Avaz.ba

29.12.2017

Fudbalski klub Željezničar i Srđan Stanić nisu postigli dogovor o produženju ugovora, te će od 1. januara 2018. godine fudbaler biti slobodan igrač.

Pregovori sa Stanićem bili su intenzivni u posljednjih mjesec dana, ali dogovor nije postignut iako su obje strane dale sve od sebe da se saradnja nastavi. FK Željezničar se zahvaljuje Staniću na profesionalnom odnosu, borbenim partijama i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere.

- Nažalost nismo se mogli dogovoriti oko uslova koji se tiču novog ugovora. Veoma mi je žao zbog toga, ali u ovom trenutku moram razmišljati ne samo o sebi nego i o budućnosti svoje porodice. Želio bih se zahvaliti svima u klubu od uprave, preko administracije do saigrača i trenera. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima Želje koji su mi pružali bezrezervnu podršku u svim situacijama u kojima sam se našao kako sportskim tako i životnim - kazao je Srđan Stanić.

Stanić je u dresu Željezničara od 2007. godine skupio 250 nastupa i bio član timova koji su osvojile tri titule prvaka BiH i dva naslova Kupa BiH, saopćeno je iz kluba.

U ekipi u proljetnom dijelu sezone neće biti ni Slovenca Roka Elsnera. Prema ugovoru klub je iskoristio pravo na raskid nakon prvog dijela sezone.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.