SPORT

Potpuna rekonstrukcija u Realu: Odlaze Ronaldo, Bejl i Benzema, a dolaze neke od najvećih svjetskih zvijezda

Avaz.ba

17.1.2018

Florentino Perez kreće u stvaranje novih Galaktikosa, nakon što je shvatio da napad predvođen Kristijanom (Cristianom) Ronaldom, Geretom Bejlom (Gareth Bale) i Karimom Benzemom više ne funkcionira, piše Realu blizak madridski list Marca.

Real želi stvoriti najjači napad na svijetu i za to je spreman prodati cijeli BBC - i Ronalda i Balea i Benzemu. Prošlog ljeta klub su napustili ofenzivci Hames Rodriguez, Alvaro Morata i Mariano Diaz, a sada se spremaju novi odlasci.

Novac zarađenom njihovom prodajom Real je spreman uložiti u stvaranje najmoćnijeg napada.

Vođa nove momčadi trebao bi biti Nejmar kojeg je Real prošlog ljeta pokušao oteti Barceloni, ali nije uspio. Sada ga mora dovesti iz PSG-a.

Uz njega Real želi dovesti i nekog s ovog popisa: Robert Levandovski (Bajern), Eden Azard (Čelzi), Heri Kejn (Totenhem) i Mauro Ikardi (Inter). Azard je prvi na listi želja nakon Nejmara, a Levandovski prva opcija za devetku.

To bi bio treći put u Perezovoj eri da se stvaraju Galaktikosi. Prvo je okupio Ronalda, Luisa Figa, Zinedina Zidana i Dejvida Bekama, a onda u povratku u klub i Kaku, Kristijana i Benzemu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.