TRANSFERI

Transfer koji bi potresao nogometnu planetu: Gvardiola ponudio 115 miliona eura

Avaz Sport

21.5.2018

Osvojeni FA kup u finalu protiv Mančester junajteda donio je kakvu-takvu utjehu Čelziju koji je petim mjestom u Premier ligi ostao bez nastupa u Ligi prvaka iduće sezone.

Za klub koji toliko novca ulaže i troši neigranje Lige prvaka je prava katastrofa, ali sami izostanak iz najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta i nije ono najlošija vijest koja bi mogla zadesiti Čelzi.

Čelzi bi tako mogao pogoditi pravi egzodus igrača u sklopu kojeg bi klub mogao napustiti i najbolji igrač Eden Azar (Hazard). I ne samo to već bi mogao otići u redove aktuelnog prvaka Mančester sitija.

Rekordna odšteta i bogovska plata

Pep Gvardiola već je ponudio Čelziju 100 miliona funti (nešto manje od 115 miliona eura) i spreman je Azaru dati nevjerovatnu sedmičnu platu od 300 hiljada funti što je više od 340 hiljada eura. Tih 115 miliona eura bi bio apsolutni rekord kad su u pitanju transferi među klubovima na Otoku.

Budući da Azar ima još dvije godine ugovor s Čelzijem, očekuje se da je ovo tek početak odnosno da će Bluesi odbiti ovu prvu ponudu Sitija.

U konačnici bi odšteta za taj transfer, a s obzirom na činjenicu da situaciju iz prikrajka motre i Real Madrid i PSG, mogla se popeti i do 130-140 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.