NOGOMET

Neočekivan transfer: Dembele zatražio razgovor s upravom Barcelone

Index.hr

9.7.2018

Nakon što je Paulinjo (Paulinho) u iznenađujućem transferu napustio Barcelonu nakon samo jedne sezone, isto bi se moglo dogoditi i Usmanu Dembeleu (Ousmane Dembele). 

Francuski nogometaš nezadovoljan je statusom u Barceloni, a i navijači su nezadovoljni njegovim igrama. Potpuno je ispao iz forme te je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji rezerva kod francuskog selektora Didjea Dešama (Didiera Deschampsa).  

Španski mediji javljaju da je Dembele svjestan kako ga u Barceloni čeka još jedna teška sezona i da je zatražio razgovor sa čelnicima kluba čim se vrati iz Rusije.

Želi saznati kakvu će ulogu imati sljedeće sezone, čuo je da Barcelona na njegovoj poziciji želi dovesti Vilijana (Williana) te strahuje za svoju budućnost. Nakon razgovora sa čelnicima Barcelone, razmislit će hoće li ostati ili će krenuti u pregovore s drugim klubovima. 

Barcelona ga je dovela za 105 miliona eura (s bonusima na kraju može biti i 150 miliona eura), a sada ga je spremna prodati za sličan iznos. Toliko je, otkriva britanski "Miror", spreman odmah ponuditi Mančester junajted.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.