TRANSFERI

Inter za Modrića nudi bogatstvo: Njemu veću plaću, a Realu visoku odštetu

Luka Modrić ( Arhiv)

Index.hr

3.8.2018

Luka Modrić u Realu zarađuje 10 miliona eura godišnje. Inter mu nudi osjetno povećanje primanja, a Realu raskošnu odštetu za igrača koji za mjesec ulazi u 33. godinu života. 

Modrić bi zarađivao 11,5 miliona eura godišnje, a Inter njegovom aktualnom poslodavcu nudi 15 miliona eura odštete odmah za jednogodišnju posudbu, koja bi značila obavezu kupovine idućeg ljeta, kada bi Realu bilo plaćeno još 25 miliona eura.  

"Corriere della Sera" navodi da Inter uz to mami Modrića ugovorom na čak četiri godine, a na toliko dugo se inače ne potpisuju igrači stari 33 godine. Ali Modrić, bez obzira na to što mu biologija ne ide u prilog, nije bilo ko, nego najbolji veznjak na svijetu i Zlatna lopta nedavnog SP-a.

Zato je Inter spreman na veterana potrošiti ukupno čak 86 miliona eura. 

Ogroman je to novac, čak i u vrijeme potpuno podivljalih cijena nogometaša. No, to i dalje nije 750 miliona eura, što je cijena koju je za Modrića izvjesio Realov predsjednik Florentino Perez, jer ključni igrač njegove momčadi ima ugovor do 2020.

Ali Izalijani ističu da bi Modrić mogao smekšati Pereza kada se sastanu nakon njegovog povratka s odmora u ponedjeljak. Njih dvojica u sjajnim su odnosima pa se Inter nada da je moguć džentlmenski dogovor kojim bi Modriću bio dopušten odlazak uz razumnu odštetu u znak poštovanja za sve što je dao klubu tokom šest godina u Madridu. Za to vrijeme osvojio je četiri naslova prvaka Evrope.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.