TRANSFERI

Ibrahimović blizu potpisa za Milan: Dogovorio lične uvjete i povećanje plaće

Briljirao u dresu Los Anđeles galaksija prethodne sezone

Ibrahimović: Blizu potpisa za bivši klub. Arhiv

Avaz Sport

20.11.2018

Prema pisanju italijanskih medija, Zlatan Ibrahimović prihvatio je uvjete Milana i od januara će ponovo igrati za klub sa San Sira. Do zvaničnog potpisa ugovora ostale su još sitnice.

Njegov agent Mino Rajola (Raiola) i sportski direktor Milana Leonardo dogovorili su trajanje ugovora od 6 mjeseci (do ljeta iduće godine), uz opciju produženja za godinu.

Za tih pola godine Ibrahimović bi trebao zaraditi 2,2 miliona eura, što je puno manje nego što je zarađivao igrajući za Pariz Sen Žermen i Mančester junajted. 

Ibrahimović će u Milanu dobiti povećanje plaće u odnosu na iznos koji je dobivao ove godine u redovima Los Anđeles galaksija, koji je iznosio nešto više od milion eura. 

Ibrahimović je briljirao u dresu Los Anđeles galaksija prethodne sezone u MLS-u, gdje je postigao 22 gola, a s Galaksijem ima ugovor do kraja 2019., ali po kojem je moguć i raniji odlazak. 

Jedina stvar koja bi mogla stopirati ovaj transfer jest UEFA, čija se odluka čeka zbog problema Milana s finansijskim fer-plejom ove godine. 

Podsjetimo, iskusni Šveđanin već je nosio dres "Rosonera" od 2010. do 2012. godine, a u karijeri je još nastupao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barcelonu, Pariz Sen Žermen i Mančester junajted.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.