TRANSFERI

Riješena dilema: Kovačić ostaje u Londonu, Azar ide u Real

Najbolji igrač londonskog kluba već duže vrijeme želja "Kraljeva"

Azar: U 17 nastupa zabio osam golova. AFP

24sata.hr

6.12.2018

Mateo Kovačić ostaje u Čelziju, a Eden Azar (Hazard) odlazi u Real Madrid. To bi trebalo biti idealno rješenje za oba kluba. Ipak, razlika u cijeni Azara i Kovačića je velika. Prema Transfermarktu, Mateo Kovačić vrijedi 30 miliona eura, dok je vrijednost odličnog Belgijanca pet puta veća, čak 150 miliona eura. Njegov trenutni klub procijenio mu je vrijednost na 170 miliona eura i ispod te cijene ne žele ga pustiti u Madrid.

Najbolji igrač londonskog kluba već je duže vrijeme želja "Kraljeva", a kako prenosi španski radio "Onda Madrid", Azar je dogovorio sve uvjete prelaska u Madrid s Upravom Reala. Ta uprava sad treba dogovoriti po kojoj će cijeni Belgijanac biti kupljen jer ne mogu platiti traženih 170 miliona eura.

Kao rješenje Madriđani vide Matea Kovačića koji je trenutno na posudbi u Londonu. S njim bi pokušali sniziti cijenu transfera te bi on i umanjeni iznos novca trebali biti dovoljni da u Real stigne potrebno osvježenje.

Kovačić nije bio zadovoljan svojim statusom u Realu, a upravu kluba iziritiralo je njegovo ponašanje u ljetnom prijelaznom roku. I jedna i druga strana ne bi se htjele ponovno susresti, pa bi ovo rješenje bilo najbolje i za Matea i za Real.

Kovačić je ove sezone za londonske "Plave" nastupio u 18 utakmica i ima jednu asistenciju, dok je Azar u 17 nastupa zabio osam golova i ima sedam asistencija. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.