BEZ ULAGANJA

Trikovi koji će učiniti da vaš dom izgleda skuplje i raskošnije

Pored osnovne, dojam raskoši ćete postići dodavanjem ambijentalne rasvjete – zidnih, podnih ili stolnih lampi, zatim led trakama koje ćete sakriti ispod kuhinjskih elemenata, spuštenog stropa, ispod police

Neutralne boje u domu su uvijek pravi izbor. ILUSTRACIJA

A. F.

7.11.2022

Jeste li i vi od onih koji se pitaju kako nečiji dom izgleda skupo i tako otmjeno, a dobro znate da nije uložio velike novce u njegovo opremanje. Naučite i vi kako to postići bez angažiranja dizajnera interijera


Urednost prije svega

Interijer treba biti životan, no često se pod time misli i da je – nered dopušten. Nemoguće je da sve, naročito ako u prostoru živi porodica s manjom djecom, bude na svome mjestu. No, isto tako morate biti svjesni da je urednost korisna i u stvaranju utisak otmjenosti. Razbacane stvari, odjeća, ostavljeni tanjiri na stolu, kutije i vrećice od hrane na trosjedu ili stoliću, obuća po tepihu doista čine da dom izgleda jeftinije. Za početak, počnite spremati odmah stvari nakon upotrebe i dogovorite se s ukućanima da svatko pospremi iza sebe. 

Umjeronost u bojama

Boje u dom unosimo s obzirom na prostorne zadatosti i aktuelne trendove, ali prije svega prema vlastitom ukusu. Netko voli eksperimentirati s bojama i kombinirati puno nijansi što je posve u redu. No, istovremeno, puno nijansi, naročito jarkih i različitih rezultira dojmom ekscentričnosti, ali i kiča. Ako želite veću dozu otmjenosti i raskoši, budite oprezni s jarkim bojama i ne pretjerujte u broju nijansi. Neutralne boje su dobar odabir ako ne znate kako ih kombinovati, a ako vam je to monotono, dodajte neki akcent u istaknutijoj nijansi.


Raznolika rasvjeta

Ponekad nam se čini da je rasvjeta rješenje svakome problemu, no ovdje je to doista tačno. Ali ne bilo kakva… Pored osnovne, dojam raskoši ćete postići dodavanjem ambijentalne rasvjete – zidnih, podnih ili stolnih lampi, zatim led trakama koje ćete sakriti ispod kuhinjskih elemenata, spuštenog stropa, ispod police… Pritom kombinovovati i različite materijale rasvjetnih tijela, kao i oblik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.