AUSTRALSKI TENISER

Kirjos otvorio dušu: Pio sam i drogirao se, namjerno sam se i povrijeđivao

Istakao je da je na terenu i izvan njega dvije različite osobe

Kirjos: Emocionalni vrtuljak. Twitter

E. Ć.

6.5.2022

Kontroverzni australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) bio je jedan od najvećih potencijala u svijetu tenisa. Svojevremeno je bio 13. na svijetu, a sada je 75., sve zbog svog usijanog temperamenta.

Kirjos je otkrio svoju životnu priču. U razgovoru za australski Channel 9 je ispričao da se borio s depresijom i suicidalnim mislima, a bio je i nezadovoljan načinom na koji ga publika doživljava.

Ravnoteža je nešto što mi je prilično teško pronaći. Tako je to odmalena. Za mene su utakmice uvijek emocionalni vrtuljak. Doista se trudim i ponekad je to velika borba za mene. Ponekad se probudim spreman na sve, ponekad jednostavno ne želim izaći iz svoje sobe. Suočavam se s problemima koje imaju svi ljudi, ali sam prilično ponosan. Zato jednostavno izađem, pognem glavu i odigram najbolje što mogu u tom trenutku - kazao je Kirjos.

Istakao je da je na terenu i izvan njega dvije različite osobe. Kazao je kako nije lako, te da se ponekad ne može nositi s velikim pritiskom i toliko negativnosti koja mu je upućena. Koliko mu je to stvaralo probleme najbolje govori priča iz 2019. godine, kada je sam sebe povrijedio - posjekao je i opekao vlastitu ruku.

Kirjos, na kojeg nismo navikli da bude toliko emotivan, kazao je da se smatrao potpuno bezvrijednim i da je u jednom trenutku mrzio vlastiti život.

Koristio sam velike količine alkohola i droga, zaista sam bio izvan kontrole. Mislim da sam odgurnuo sve kojima je bilo stalo do mene, nisam komunicirao. Samo sam zašutio, ali pokušavao sam se boriti - otkrio je Kirjos.

Rekao je da je 2019. godina bila užasna za njega, a da ni 2020. nije bila ništa lakša. Otkrio je da je imao suicidalne misli, da se mučio kada je ustajao iz kreveta kako bi izašao i igrao pred milionima ljudi.

- Bio sam usamljen, depresivan, negativan, pio sam, uzimao narkotike i nisam bio u kontaktu s obitelji i prijateljima. Sad uopće ne pijem, ponekad uz večeru popijem čašu vina - rekao je Kirjos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.