KRITIKE UMJESTO ČESTITKI

Visoki ruski političar optužio Danila Medvedeva za izdaju

Zastupnik Državne dume i član Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Himki Roman Teriuškov uputio je Medvedevu iznenađujuću poruku

Danil Medvedev. Arhiva

G. Š.

9.8.2022

Ruski teniser Danil Medvedev (Daniil) osvojio je na ATP turniru u meksičkom Los Kabosu prvi naslov nakon US opena prošle godine. Međutim, takav rasplet nije oduševio sve Ruse. Zastupnik Državne dume i član Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Himki Roman Teriuškov uputio je Medvedevu iznenađujuću poruku.

- Čestitam Medvedevu na zasluženoj pobjedi, ali ja, kao i većina Rusa, nisam gledao njegov posljednji meč. Nakon što je skinuo rusku zastavu na zahtjev Zapada prestao je zanimati mene i stanovništvo naše zemlje, istakao je Teriuškov, ali tu nije stao i nastavio je kritizirati ruskog tenisera zbog činjenice da je pristao igrati na turnirima pod neutralnom zastavom.

- Stvarno ne razumijem što znači ‘ruski teniser‘ Danil Medvedev. Ako živi u Francuskoj i ima državljanstvo zemlje koju Moskva službeno opisuje kao neprijateljsku, vjerojatno bi prikladnije bilo napisati ‘francuski teniser ruskog porijekla, zaključio je Teriuškov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.