ITALIJA

Lokateli i Juventus postigli dogovor, šta to znači za Pjanića

Reprezentativac "Azura" stiže iz Sasuola

Lokateli: Ponikao u Milanu. TWITTER

E. Ćosić

17.8.2021

Ugledni italijanski sportski novinar Fabricijo Romano (Fabrizio) donosi vijest kako je Juventus postigao dogovor o dolasku Manuela Lokatelija (Locatelli) iz Sasuola.

Bivši veznjak Milana je briljirao na Evropskom prvenstvu na kojem je sa selekcijom Italije došao do evropske krune. Nakon odličnog nastupa na evropskoj smotri najboljih Lokateli je skrenuo ogromnu pažnju na sebe.

On je ranije odbio Arsenal, jer je čekao odgovarajuću ponudu Juventusa, koja je konačno stigla. Lokateli je bio prva želja povratnika na klupu "Stare dame" Masimilijana Alegrija (Massimilliano Allegri), međutim sada se postavlja pitanje vezano za Miralema Pjanića.

Bh. reprezentativac je prema pisanjima svjetskih medija bio na pragu povratka u Juventus, ali bi dolazak Lokatelija mogao pokvariti planove Pjanića koji je otpisan u Barceloni.

Inače, Sasuolo će na ime obeštećenja dobiti 35.000.000 eura, a mogući je da transfer raste zbog određenih klauzula u ugovoru. Lokateli će u narednih pet godina biti stanovnik Torina, a očekuje se da u narednim danima i ozvaniči transfer.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.