VIJESTI

PREDSJEDNIŠTVO STRANKE ODLUČILO DF ide u opoziciju, ministri ostaju u Vladi dok Novalić ne zatraži njihovu smjenu

Zasjedao vrh stranke

A. DUČIĆ

4.6.2015

18:11 Željko Komšić, lider DF-a, potvrdio je da je Predsjedništvo stranke na čijem je čelu donijelo nekoliko zaključaka.

- Od danas više ne postoji parlamentarna većina u Federaciji BiH, premijer Fadil Novalić više nema našu podršku, ministri DF-a će ostati u Valdi da izvršavaju svoje obaveze, dok premijer Novalić ne pokrene njihovu smjenu, a mi ga pozivamo da to uradi. SDA i HDZ pozivamo da formiraju novu parlamentarnu većinu FBiH – kazao je Komšić

Rekao je da DF neće raditi na formiranju nove parlamentarne većine, te je pozvao SDA i HDZ da to učine.

- Jutros sam recimo saznao informaciju da i Zlatko Lagumdžija razgovarao s Bakirom Izetbegovićem oko formiranja vlasti. Vlast je čudo, oči se počinju sijati, ljudi izgube razum – izjavio je Komšić.

16:01 Pred početak sjednice Predsjednišva DF-a, lider ove stranke Željko Komšić je bio kratak:

- Pukla je koalicija i ne postoji više parlamentarna većina u Federaciji!

On je dalje kazao da premijer Fadil Novalić više nema podršku DF-a, te da SDA i HDZ mogu napraviti novu većinu, a on ih poziva da to urade.

predsjednistvo-df-a1

Foto: M. Kadrić (Članovi  Predsjednišva DF-a pred početak sjednice)

- Izetbegović je praktično pozvao Radončića putem televizje N1 da je spreman da se pomire, i tako dalje. Nama je to legitiman čin i mi ih nećemo u tome zaustavljati, kazao je Komšić.

Također, rekao je da će njegovi ministri ipak nastaviti dalje raditi u Vladi FBiH radi zaštite zakona i Ustava ali kad je riječ o koaliciji, Komšić je rekao:

- To je završena priča, više ih je, jači su!

predsjednistvo-df-a

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.