VIJESTI

STRANKA DIJASPORE Suspendovan Edim Fejzić

Odluka Glavnog odbora

Fena

14.9.2015

Glavni odbor  Stranke dijaspore Bosne i Hercegovine (SDBiH) je na drugom zajedničkom sastanku s Predsjedništvom Stranke, održanom 12. septembra, donio odluku o suspendovanju Edima Fejzića, delegata u Domu naroda Federacije BiH, do daljnjeg. 

- Stranka dijaspore BiH se u potpunosti ograđuje od bilo kakvih Fejzićevih daljih izjava ili nastupa u njeno  ime - saopćeno je iz te stranke. 

Kako se u saopćenju navodi, kao poslanik u federalnom Domu naroda Edim Fejzić je podržao Zakon o radu u Federaciji za što nije imao odobrenje Predsjedništva SDBiH. 

- Zbog svojih manjkavosti i nedostataka, Zakon o radu nije podržan od Predsjedništva, zbog čega smo u našem saopćenju od 3. augusta tražili od Fejzića da objasni bosankohercegovačkoj javnosti i Predsjedništvu zašto je donio ovakvu odluku - navodi se. 

Istovremeno, iz SDBiH podsjećaju da je odgovor izostao, "a kako je Fejzić u nekoliko navrata povrijedio Statut, čime je narušen ugled SDBiH, donijeli su odluku da se njegov dalji rad u Stranci suspenduje dok se ne utvrdi stepen njegove lične odgovornosti".

SDBiH će o rezultatima istrage i disciplinskim mjerama obavijestiti bh. javnost, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.