VIJESTI

BANJA LUKA Sajam knjige otvorio književnik Dragan Velikić

U sportskoj dvorani "Borik"

Autor:G. D.

15.9.2015

Dvadeseti međunarodni sajam knjige "Banjaluka 2015" otvorio je danas u sportskoj dvorani "Borik" književnik iz Srbije Dragan Velikić.

- Na svijetu je sve više ljudi, a pameti sve manje. U to se svakim danom uvjeravamo, u novinama i na televiziji. Ljudi su evolucijski sve bliži kokoški ili mimozi nego homo sapiensu. Nikada tiha većina nije bila nijema kao danas, a da bi bio zadovoljan u današnjem svijetu rijalitija moraš biti slobodan. Najbliži put do slobode je čitalačko iskustvo - rekao je Velikić.

Prisutnima se obratio i Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, i u ime grada pozdravio izdavače i goste. Zadovoljan je, kaže, što Banjaluka ove godine na kulturnoj mapi ima ucrtanih 50 godina Kočićevog zborovanja, 20 godina sajma knjige i jubilej povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića.

Prostor Sportske dvorane "Borik" i ove godine će biti domaćin brojnim izdavačkim kućama iz BiH i regiona, a prema riječima Petre Ivić, rukovodioca sajma, novina je da će svoj štand imati i Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) u okviru kojeg će svoje izdavaštvo predstaviti Muzej savremene umjetnosti RS, Narodno pozorište RS i Dječije pozorište RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.