VIJESTI

Valentin Inzko podržao rad Uprave za indirektno oporezivanje

Visoki predstavnik dao podršku u daljnjem radu UIO

Fena

18.9.2015

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miro Džakula predstavio je danas u Banjoj Luci sve najvažnije projekte i ostvarene rezultate Uprave visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku, koji je dao punu podršku Upravi u daljnjem radu. 

Inzka su zanimali svi procesi koji se dešavaju u UIO, kao i ostvareni rezulati Uprave u 2015. godini. 

Miro Džakula je istakao da je Uprava zaključno sa 17. septembrom ove godine prikupila četiri milijarde i 531 milion KM indirektnih poreza, što je povećanje za  146 miliona u odnosu na isti period 2014. godine. 

Pored prihoda, direktor Džakula je prezentovao informacije u vezi  izgradnje novog carinskog terminala u Gradišci, kao i informaciju o uvođenju novih informatičkih aplikacija, kao što su novi carinski sistem “ASYCUDA WORLD i NCTS”, a koje će biti od velikog značaja za kvalitetniji rad Uprave, ali i olakšanje privrednim subjektima u BiH za obavljanje poslovne aktivnosti u vanjskotrgovinskom  prometu, saopćeno je iz UIOBiH. 

Viski predstavnik Valentin Inzko dao je punu podršku svim budućim aktivnostima UIO i istakao da “upravo rezultati koje Uprava postiže osiguravaju i daljnju punu podršku međunarodne zajednice njenom radu”. 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.