VIJESTI

"Banja Vrućica" naučna baza Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci

Zdravstveno-turistički centar

Fena

24.9.2015

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica" i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci potpisali su sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji.

Potpisivanjem ovog sporazuma ZTC "Banja Vrućica" postaje naučno-nastavna baza Medicinskog fakulteta. Ovaj dokument je, kako je saopćeno iz ZTC "Banja Vrućica", još jedna potvrda kvaliteta djelovanja u oblasti zdravstva.

Kvalitetna nastava

Pored toga, potpisivanjem sporazuma svi studenti studijskog programa Medicina imat će kvalitetno organizovanu teorijsku i praktičnu nastavu, tokom koje će imati priliku da izučavaju značaj medicinske rehabilitacije.

- Nadamo se da će ova saradnja rezultovati određenim projektima koji će imati i naučna istraživanja koja bi kao krajnji rezultat pokazala da pojedine procedure mogu pomoći pacijentima u određenim zdravstvenim situacijama - kazao je dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić.

Dobri uslovi za praksu

Skrobić je naglasio da "Banja Vrućica" ima sve uslove za izvođenje studentske ljetnje prakse u cjelosti s obzirom na uslove rada i broj ljekara.

Iz "Banje Vrućice" poručuju da su veoma ponosni na činjenicu da su postali naučna baza Medicinskog fakulteta.

- Na ovaj način studenti medicine imaju priliku da se bliže upoznaju sa našim djelovanjem, kao i našim značajem za zdravstveni sistem Republike Srpske. S druge strane, naša ustanova dobit će stručnu pomoć Medicinskog fakulteta prilikom kreiranja naučnih radova o medicinskim procedurama u "Banji Vrućici" - istakao je v.d. generalnog direktora Aleksandar Radošević.

Odluku o potpisivanju sporazuma sa "Banjom Vrućicom" prihvatilo je Vijeće Medicinskog fakulteta, kao i Senat i Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.